JeffreyGroeninckx bvba

Procesbewaking

Een systeem op afstand volgen

Ik plaats complete oplossingen om apparaten en processen realtime op afstand te monitoren en te beveiligen. Met behulp van internet, GSM en andere draadloze technieken is men in staat om waar ook ter wereld info over een systeem toegankelijk te maken en in te grijpen bij problemen. Bij een kritieke situatie, bijvoorbeeld temperatuurstijging of -daling, waterlek, onregelmatigheid in de kleppen, … ontvang je een SMS, e-mail of een telefon
ische oproep. Elk systaam kan via SMS (met feedback) of via internet aangestuurd worden. Deze producten zijn ontworpen voor bedrijven en beheerders van gebouwen die eigentijdse oplossingen nodig hebben voor monitoring, beveiliging, datalogging en besturing op afstand. Ze kunnen naast bestaande sturingen geïnstalleerd worden als extra bewaking. Op deze manier bekom je een betrouwbaar redundant systeem. Dus ook bij spanningsuitval of defect aan de originele (pomp)sturing wordt je gewaarschuwd. Elke kritieke parameter in een proces kan bewaakt worden, telkens met de bedoeling om schade of een gevaarlijke situatie te vermijden.In de praktijk komt er één elektrische kast en een paar kabeltjes bij.

Koel-vriescellen3

sprinkler-head-230000_liter_tank

Voorbeelden

  • Een sms krijgen als het waterniveau in een tank het alarmniveau heeft bereikt en eventueel per sms een noodpomp opstarten. En indien gewenst via internet het niveau volgen.
  • Voor de detectie van een waterlek kan er gebruik gemaakt worden van een waterlekkagekabel om een groot gebied te kunnen bewaken. Eveneens melding per sms, e-mail, beltoon, … Via internet de situatie opvolgen en bijsturen.
  • De opbrengst van zonnepanelen en het elektriciteitsverbruik van een (vakantie)woning op afstand volgen. Een bericht ontvangen via e-mail of sms als 1000kWh bereikt is.
  • Het regelen en bewaken van de temperatuur van koelcellen en frigo’s.
  • Het regelen van de temperatuur in een (vakantie)woning, zefs als er geen internet beschikbaar is.
  • Een melding ontvangen als er buiten bepaalde uren een deur van een frigo niet dicht is, als er rook- of gasdetectie is. Er kan een op voorhand opgenomen boodschap op uw telefoon afgespeeld worden. Je kan de beelden van de camera bekijken via uw telefoon, foto’s van de situatie ontvangen via e-mail, het licht of de verluchting inschakelen via sms.
  • Een hek openbellen via een gsmnummer.
  • De werking van een server of een toegangsbeveiligingssysteelm controleren met een IP-watchdog door middel van PING.