JeffreyGroeninckx bvba

Kunnen mijn zonnepanelen beschermd worden tegen diefstal?

Het is geen eenvoudige klus om panelen te stelen, maar in industriezones en op plaatsen waar een stelling blijft staan is het al voorgevallen. De panelen kunnen gemakkelijk mechanisch beschermd worden tegen diefstal. Dan is het bij het verwijderen ervan nodig om de bouten af te slijpen. Je kan ook de panelen elektronisch beveiligen. Als er dan één verwijderd wordt krijg je een telefoontje met een vooraf ingesproken boodschap. Beantwoord je het gesprek niet met een code, dan belt het systeem naar de volgende in de rij, en iedereen wordt zes keer gebeld. Deze bewaking werkt ook ’s nachts als uw panelen niet in dienst zijn. Je kan er ook voor kiezen om een SMS te krijgen als er een paneel wordt weggenomen. Met hetzelfde systeem krijg je ook een SMS als er 1000 kWh gehaald is. Je wordt op de hoogte gebracht als de installatie uit dienst gaat, bvb door een stroomonderbreking. Ik kan al deze systemen installeren en aan je wensen aanpassen.