JeffreyGroeninckx bvba

Waarom zonnepanelen?

Zonnepanelen op het dak van een woning wekken voldoende stroom op om in uw verbruik te voorzien. Het elektriciteitsnet wordt als buffer gebruikt, overdag lever je elektriciteit aan het net en op het moment dat je zelf stroom nodig hebt neem je de stroom terug uit het net. De huidige teller draait dus achteruit en vooruit. In Belgie wekt een zonnepaneel van 260 WattPiek op een jaar tijd ongeveer 230 kWh op.
Zonnepanelen op woningen zijn een goede investering. De stroom die je zelf maakt kost ongeveer 9 cent per kWh. De stroom die je aankoopt kost ongeveer 20 cent per kWh. De prijs van de stroom stijgt gemiddeld 4% per jaar en de laatste (en komende!) jaren is de stijging hoger. Wie zijn stroom zelf maakt voelt geen invloed van de prijsstijging op de elektriciteitsmarkt.

 

Zonnepanelen op woningen zijn niet alleen een goede inverstering maar ook het milieu vaart er wel bij. De energie die door uw panelen is opgewekt hoeft niet meer in de elektriciteitscentrale opgewekt te worden. Op 1 jaar tijd heeft een zonnepaneel de energie opgewekt die nodig was om dit paneel te produceren. Vanaf dan is het voor het milieu pure winst.

 

Vraag meer info aan via disbonjour@jeffreygroeninckx.be of bel mij op 0495 18 08 08.